Titaani

VAHVA ALKUAINE

Titaani on metallinen alkuaine, joka kemiallinen merkki on Ti ja atominumero 22. Titaanissa on ainutlaatuinen yhdistelmä mekaanisia ja fyysisiä ominaisuuksia. Se on kiiltävä ja erittäin kestävä hopean värinen metalli, jossa on erittäin matala densiteetti ja joka vastustaa erinomaisesti korroosiota merivedessä ja kloorissa. Titaani painaa 45% vähemmän kuin ruostumaton teräs mutta on suunnilleen yhtä kestävä. Kaikki nämä yhdistelmät tekevät titaanista ainutlaatuisen materiaalin useisiin vaativiin ympäristöihin.

Titanium Gateway tarjoaa GR1-GR-4 kaupallisesti puhdasta titaania ja taottua GR5, GR7, GR9, GR11 ja GR23- titaania.

KAUPALLISESTI PUHDAS TITAANI

Kaupallisesti puhtaasta titaanista on olemassa neljää eri laatua tai astetta: Grade 1, Grade 2, Grade 3 ja Grade 4. Puhtaan titaanin ominaisuudet vaihtelevat näissä neljässä eri laadussa, jossa Grade 1 on kaikkein kestävin korroosiota vastaan, se on helpoin muotoilla mutta siinä on heikoin vahvuus, kun taas Grade 4 on puolestaan kaikkein vahvin, mutta se on vähän heikommin muotoiltavissa.

Lue lisää kaupallisesti puhtaasta titaanista

TITAANISEOKSET

Titaaniseokset ovat metalleja, jotka sisältävät titaanin ja muiden kemikaalien elementtejä. Useimmissa tapauksissa pieniä määriä alumiinia ja vanadiinia sekoitetaan keskenään, usein 6% alumiinia ja 4% vanadiinia ja joissakin seoksissa on vielä lisäksi sekoitettuna palladiumia. Tällaisilla seoksilla on usein erittäin korkea vetolujuus ja sitkeys, ne ovat kevyitä, ne kestävät hyvin korroosiota, sekä erittäin korkeita lämpötiloja. Korkea lämmönkestävyys mahdollistaa lämpökäsittelyprosessin sen jälkeen, kun seos on lopullisesti jalostettu muotoonsa ja tämä mahdollistaa todella korkealujuisen tuotteen valmistuksen huomattavasti helpommin.

Lue lisää titaaniseoksista

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA