Käyttöalueet

Titanium Gateway on globaali titaanin ja erikoisseosten toimittaja kriittisille käyttöalueille lääkeimplanteissa, auto- ja lento/avaruusteollisuudessa, kemiallisessa teollisuudessa, offshore-markkinoilla, aseteollisuudessa, urheiluvälineissä, sekä muissa korkean teknologian valmistussektoreilla.

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA

 • MIKÄ ON TAOTTU TITAANI?

  Titaaniseokset ovat metalleja, jotka sisältävät titaanin ja muiden kemikaalien elementtejä. Useimmissa tapauksissa pieniä määriä alumiinia ja vanadiinia sekoitetaan keskenään, usein 6% alumiinia ja 4% vanadiinia ja joissakin seoksissa on vielä lisäksi sekoitettuna palladiumia. Tällaisilla seoksilla on usein erittäin korkea vetolujuus ja sitkeys, ne ovat kevyitä, ne kestävät hyvin korroosiota, sekä erittäin korkeita lämpötiloja. Korkea lämmönkestävyys mahdollistaa lämpökäsittelyprosessin sen jälkeen, kun seos on lopullisesti jalostettu muotoonsa ja tämä mahdollistaa todella korkealujuisen tuotteen valmistuksen huomattavasti helpommin.

 • MIKÄ ON KAUPALLISESTI PUHDAS TITAANI?

  Kaupallisesti puhtaasta titaanista on olemassa neljää eri laatua tai astetta: Grade 1, Grade 2, Grade 3 ja Grade 4. Puhtaan titaanin ominaisuudet vaihtelevat näissä neljässä eri laadussa, jossa Grade 1 on kaikkein kestävin korroosiota vastaan, se on helpoin muotoilla mutta siinä on heikoin vahvuus, kun taas Grade 4 on puolestaan kaikkein vahvin, mutta se on vähän heikommin muotoiltavissa.

   

 • Mikä on Grad 1- titaani?

  Titaani Grad 1 / EN3.7025/ASTM B265

  Titaani Grad 1 / EN3.7025/ASTM B265

  Titaani Grad 1 on yksi neljästä kaupallisesti puhtaasta titaanilaadusta. Se on pehmein laatu kaikista neljästä laadusta, jolla on kaikkein parhain muovattavuus ja korroosion kestävyys mutta samalla myös alhaisin lujuus. Se sopii myös erinomaisesti hitsattavaksi.

  Titaani Grad 1:n tyypillisimmät käyttöalueet ovat korroosionkestävissä ympäristöissä, kuten kemia- ja meriteollisuudessa, ilmailu- ja avaruusteknologiassa, jossa arvostetaan helppoutta, sekä maksimaalista muotoutumista.

 • Mikä on Grad 2- titaani?

  Titan Grade 2/EN 3.7035/ASTM B 348

  Grade 2 is the most widely used titanium alloy in all product forms, it has similar characteristics as grad 1 but is slightly stronger. Grade 2 offering an excellent balance of moderate strength and reasonable ductility. Highly corrosion resistant in highly oxidizing and mildly reducing environments, including chlorides. Grade 2 has very good weldability.

  Typical Grade 2 Applications is for corrosion resistant in the chemical and offshore industries, in aircraft construction where a certain strength level and ease of formability is desired. Also used in heat exchangers, hypochlorite systems, fire water systems, ballast water systems, risers, fittings, flanges, fasteners, forgings, pumps, valves.

 • Mikä on Grad 5- titaani?

  Titan Grade 5/6AL-4V9/ASTM B 348

  Grad 5 is the most widely used titanium alloy. It has very high strength but relatively low ductility. Compared to pure titanium, grad 5 has much higher tensil strength and a higher yeld point. Titanium grad 5 is therefore preferable when the strength is more important than the corrosion resistance. The main application of this alloy is in aircraft and spacecraft. Offshore use is growing. The alloy is weldable and can be precipitation hardened.