Nikkeliseokset

  KESTÄVÄ METALLI

  Nikkeli on alkuaine, jonka kemallinen merkki on Ni ja atominumero on 28. Nikkeliseokset ovat lämmönkestäviä, ne kestävät erittäin korkeita lämpötiloja, sekä korroosiota. Nikkeliseoksissa on sitkeyttä ja lujuutta ja ne kestävät vaativimmatkin sovellukset.

  Nämä ominaisuuden tekevät nikkelistä lopulta erittäin sopivan metallin moniin eri käyttöalueisiin, kuten turbiineihin, muttereihin ja pultteihin offshore-markkinoihin, kemikaali- ja prosessiteollisuuteen, sekä moniin muihin käyttöalueihin. Nikkeliseokset ovat monipuolisia metalleja, joita esiintyy usein teollisuudessa, joka vaatii erittäin kestävää materiaalia. Nikkeli on näin ollen todella monipuolinen metalli, joka on yhteensopiva myös useimpien muiden metallien kanssa.

   

  KUUMUUTTA KESTÄVÄ

  Nikkelipohjaisia seoksia käytetään monissa sovelluksissa, joita löytyy todella vaativista ja korkean lämpötilan ympäristöistä. Nämä materiaalit ovat suunniteltu tarjoamaan ainutlaatuisen lujuuden ja/tai korroosiokestävyyden jopa 1200 asteen kuumuudessa.

  Nikkelipohjaisten seosten tärkeimmät ominaisuudet ovat kestävyys, vetolujuus, pehmenemisen vastustuskyky, sekä oksidaation, sulfidaation tai karburisaation kesto korkeissa lämpötiloissa.

  Esimerkkejä lämmönkestävistä nikkeliseoksista:

  Alloy 600                             Alloy 718                               Alloy 800/800 HT

  Alloy 601                              Alloy DS                                Alloy 75

   

  KORROOSIOKESTÄVYYS

  Nikkeliseosten ainutlaatuinen piirre on sen erittäin korkea korroosiokestävyys. Nikkeli- ja nikkelipohjaisten seosten käyttö ovat elintärkeitä nykyajan teollisuudelle, koska ne kykenevät kestämään monenlaisia rankkojakin käyttöolosuhteita, joihin liittyy myös syövyttäviä ympäristöjä.

  Nämä seokset ovat tarkoitettu käytettäväksi kemiallisissa prosesseissa, öljynjalostuksessa, meri-, lämpökäsittely-, saastumis- ja jäteteollisuudessa, joissa muut metallit eivät ehkä tarjoa riittävää korroosion vastustuskykyä.

  Esimerkkejä korroosiota kestävistä seoksista:

  Alloy 200/201                  Alloy K-500                        Alloy 825

  Alloy 400                           Alloy 625                            Alloy C-276